Premium Quality Saffron
Çfarë duhet të dini:
Shafrani është pistili që nxirret nga lulet e Shafranit. Nxjerrja bëhet me dorë dhe me kujdes nga njerëz me përvojë. Që të përfitohen 500 gram Shafran, duhen mbledhur 70 000 lule të shëndetshme dhe pa insekte.
Pjesa që përdoret janë pistilet e lules (me ngjyrë të kuqe në portokalli dhe kanë një shije të veçantë).
Elementet kryesore të bimës janë: Crocin, Picrocrocin, B-Carotenes, Lycopene, Zeaxanthin, A- Aarotines, si dhe elementi Safranal.
Përbërsit aktiv: Shafran pistil 100% puro
Dobitë e Shafranit:
- Lehtëson simptomat e artritit
- Ndihmon në parandalimin e sëmundjes së Alzheimerit
- Ndihmon në parandalimin e kancerit
- Zbut ulçerën e kolitit
- Nxit sistemin imunitar
- Ul kolesterolin
- Mund të ndihmojë në trajtimin e problemeve me sytë
Përdorimi:
Merrni 4-5 pistila shafrani dhe vendosini ne një filxhan çaji me ujë të nxehtë. Lereni 7-8 minuta dhe mund ti shtoni sipas dëshirës mjaltë. Konsumohet çdo mëngjes ose mbrëmje para buke
Në guzhinë: Dihet se shafrani përdoret si erëz në kuzhinën orientale. Shija e tij e hidhur pikante shkon mirë me përbërësit e pjatave të ndryshme (pilaf, bozbash, bizele). Erëza e shafranit shtohet në pjatat e para - supat e mishit të qengjit, supat e peshkut